Növény- és talajorvoslás

Aszályban, túlélésre játszva

Aszályban, mint mostanság, a növények túlélésére kell játszani. Ha életben tudjuk tartani a növényeket a csapadékhiány ellenére is a következő 3-4 hétig, megadjuk az esélyt, hogy az eközben megjövő csapadék megoldja a problémát.

Aszályban, túlélésre játszva

Aszályban, mint mostanság, a növények túlélésére kell játszani. Ha életben tudjuk tartani a növényeket a csapadékhiány ellenére is a következő 3-4 hétig, megadjuk az esélyt, hogy az eközben megjövő csapadék megoldja a problémát. Ha kiszáradnak a növényeink, már semmiféle utólag jött csapadék sem tudja feltámasztani őket.

A csapadékhiány miatt a növények csak nehezen veszik fel a talajból a tápanyagokat, a levélen keresztüli tápanyagpótlást kell előtérbe helyezni. A tápanyagok mellett érdemes Amalgerol®-t használni, a növények kondíciójának javítására, hogy jobban tűrjék a vízhiányt és életben maradjanak a következő, remélhetően megérkező csapadék lehullásáig. Az Amalgerol® 3 l/ha dózisa valamely olyan nitrogén tartalmú levéltrágyával együtt kijuttatva, ami nem perzseli a növényeket, sokat segíthet a vízhiánytól szenvedő növények termékenységének megőrzésében aszályos körülmények között. Ezekből a nitrogén tartalmú levéltrágyákból (Azospeed, Lovospeed, Nitrospeed, Plantal Top N, stb.) 15-20 litert kijuttatva hektáronként, Amalgerol®-lal kombinációban egy erőteljes tápanyag-kondícionáló szer keveréket kapunk, amely életben tartja növényeinket a csapadék megjöveteléig.

 

 

 

Videókat készítette: Tamasi József, Fotók: Dr. Varga Zsolt, Gyöngyösi Zsolt, Tóth Balázs
 • Iroda
  H-7100 Szekszárd
  Garay tér 14-16. I/5.
 • Vajdics Márta
  06/30 640-8677
  vajdics.marta@hechta.hu
 • Takács Attila
  06/31 7000-100
  takacs.attila@hechta.hu
hechtha.hu | Copyright © 2021 Minden Jog fenntartva